Italia Yachts 43 Veloce

Italia Yachts 43 Veloce

Italia Yachts’ın parıltılı motoryat dünyasına girişi bundan daha güzel olamazdı. Skyron Studio ile birlikte tasarlanan IY43, önemli ölçüde yükseltilerek kamarada bol ilave hacim yaratan bir baş kullanıyor ve baş taraftaki bu yükselme bordalardaki güzel konkav çizgiler ve vasatta parapetteki şık bir kesintiyle estetik bir anlam kazanıyor. Üstelik bu çarpıcı görünümü ve yükseltilmiş baş güvertesine rağmen dümenden görüş çok iyi.

IY43’ün kıç tarafında entegre bir tekne bulunan eğimli hard-top’unun altında tek seviyeli açık plan havuzlukla klasik bir çepeçevre tasarımı kullanılıyor. Dümen koltuklarının gerisindeki omurga hattına dik büyük bar, hareketli sırtlıklarıyla U formlu bir oturma alanı, aşağı inebilen bir masa ve kıç tarafında dönüştürülebilir bir güneşlenme alanı içeren çift kanepeli yemek bölümüne bakıyor.

Açık kıç güverte içten takma modelinde en iyi formunu alıyor.
Açık kıç güverte içten takma modelinde en iyi formunu alıyor.

Her iki yanda bulunan açılır teraslar yanında, kıçtankara bağlama için yükseltilebilen, güverte seviyesine getirilerek ilave plaj kulübü alanı sağlayan veya yüzey altına indirilerek su sporları için bir platforma dönüşen yüzme platformuna yer verilmiş. Bu gerçekten çok şık ve içten takma paketinin engelsiz kıç tarafı için dıştan takma seçeneğini pas geçmenize neden olabilecek bir düzenleme.

Yükseltilmiş baş güvertenin yarattığı hacim muhteşem görünüyor.
Yükseltilmiş baş güvertenin yarattığı hacim muhteşem görünüyor.

Akdeniz stili bir İtalyan motoryatı standartlarındaki IY43, dikkat çekici seviyede kullanışlı görünüyor. Örneğin, kalabalık bir misafir grubuyla seyir yapmayı planlıyorsanız, tekneyi iki çift kişilik kamara veya başta bir master süit ve vasatta tam eni kullanan bir kamarayla seçebiliyorsunuz. Eğlenmeyi arzulayan bir çiftseniz yine vasatta tam eni kullanan master süit ve baş tarafta geniş bir salon tercih edebiliyorsunuz. Güç opsiyonları da çok esnek. Tekneyi kuyruk tahrik sistemlerine bağlı çift Yanmar 380’ler veya IPS kullanan bir çift Volvo D6 440 veya 480’lerle donatabiliyor; dıştan takmaları tercih ediyorsanız ikili veya üçlü Mercury Verado 300 veya 400’ler kullanabiliyorsunuz. Her durumda, düzenli çizgiler ve çok keyifli bir tasarım sadeliğiyle karşılaşıyorsunuz.

Doğal olarak bu alanda rekabet oldukça yoğun, ancak Italia Yachts’ın bu ilk motoryatı göründüğü kadar iyi bir denizciyse ciddi bir oyuncu olacağı kesin.

TEKNİK ÖZELLİKLER

TAM BOY 14m (46ft)
EN 4,15m (13ft 8in)
MAKİNE Kuyruk tahrik sistemi, IPS veya 960hp’ye kadar dıştan takma
MAKSİMUM SÜRAT 40 knot
FİYATI Firmayla iletişime geçiniz
İLETİŞİM sky-marine.com