X-Yachts vites yükseltti

X-Yachts vites yükseltti
Jesper Radich, profesyonel yarışçı ve takım eğitmeni olarak yarış programına liderlik yapacak.
Jesper Radich, profesyonel yarışçı ve takım eğitmeni olarak yarış programına liderlik yapacak.

Danimarka merkezli prestijli yat üreticisi X-Yachts, 2025 Avrupa Yarış Programı için ünlü profesyonel denizci Jesper Radich ile işbirliğini duyurdu. Bu heyecan verici ortaklık, X-Yachts’ın yeni yarış teknesi XR41’in skipperi olarak Radich’in liderliğinde gerçekleşecek.

X-Yachts CEO’su Kræn B. Nielsen, “Jesper ile ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız” diyerek, XR projesinin en başından beri sektörün en parlak isimleriyle çalıştıklarını belirtti. Jesper Radich, profesyonel yarışçı ve takım eğitmeni olarak XR41’in yarış programına liderlik edecek. Radich’in katılımı, takımın gelişimi ve performansına benzersiz bir yaklaşım getirecek.

2025 yarış sezonunda X-Yachts, XR41’i yarışlara çıkararak yalnızca performanslarını sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda genç yeteneklere de fırsat tanıyacak. Deneyimli profesyoneller ve yeni Danimarkalı yeteneklerin bir araya geldiği bu takım, genç denizcilerin tecrübeli profesyonellerle birlikte gelişebileceği ve becerilerini mükemmelleştirebileceği bir ortam yaratacak. Jesper Radich, takımın her pozisyonda gelişimini sağlamak ve teknenin doğru yönde hızla ilerlemesini sağlamakla görevli olacak. “Yat yarışları büyük ölçüde uyumlu bir ekip çalışmasıdır. Bunu başarmak için güç, trim becerileri, cesaret ve analitik zekanın kapsamlı bir karışımını arıyoruz” diyen Radich, takımın başarıya ulaşması için çok çalışması gerektiğini vurguladı.

X-Yachts’ın yeni yarış teknesi XR41
X-Yachts’ın yeni yarış teknesi XR41

GENÇ YETENEKLERE ÇAĞRI

X-Yachts, ayrıca 18 ila 35 yaş arasındaki tüm yelkencileri, 9-10 Ekim’de düzenlenecek seçmelere katılmaya davet ederek rekabetçi açıkdeniz yelkenciliği dünyasına adım atma fırsatı sunacak. Seçmeler, en iyi ve en parlak yeteneklerin seçilmesini sağlayacak ayrıntılı bir anket eşliğinde yapılacak. x-yachts.com.tr