Bohem burjuvazinin yeni lokasyonu: Bobo by The Stay

Bohem burjuvazinin yeni lokasyonu: Bobo by The Stay

Bodrum’un yeni yıldızı Bobo by The Stay, bohem ve sürdürülebilir lüksü buluşturuyor.

Yazı: Selcen Tanınmış

The Stay Kreatif Yöneticisi Maya Yıldırım
The Stay Kreatif Yöneticisi Maya Yıldırım

Bodrum Cennet Koyu’nda tartışmalar devam ederken ve bölgeye yakışmayan görüntüler de maalesef ortadayken size iyi adımlar da atıldığını söylemeliyim. Türkiye’deki uluslararası sertifikalı ilk karbon nötr butik otel zinciri The Stay, koyda yer alan Akana Otel’i kendi konseptleri ve işletme anlayışıyla yeniden hayata geçirdi.

Sanatsal ve yaratıcı yaşam tarzını benimserken lüks ve konfora da değer verenlere hitap eden Bobo by The Stay, karbon nötr otel zincirinin bir parçası olduğu için sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.

Öncelikle denizden baktığınızda oteli göremiyorsunuz, içinde 24 odanın bulunduğu büyük silindirler doğanın içinde kayboluyor. Otelin inşasında ve dekorasyonunda sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir malzemeler tercih edilmiş, örneğin sahildeki Bobo Lounge’un ahşap kolonları Aliağa’daki çok eski gemilerin omurgalarından yapılmış. Mutfak ve bahçe atıkları kompostlanarak organik gübre olarak kullanılıyor. Mutfakta ve diğer alanlarda yerel üreticilerden temin edilen, organik ve sürdürülebilir tarım ürünleri tercih ediliyor ve misafirler için de elektrikli araç istasyonu mevcut.

 

ZEYTİN AĞAÇLARI ALTINDA

Dinlenme alanları ve plaj zeytin ağaçlarının arasında. Zeytin ağaçları Yıldırım ailesinin önemsediği konulardan biri. The Stay Kreatif Yöneticisi Maya Yıldırım arazideki zeytin ağaçlarına ek olarak getirdikleri ağaçların hikayesini anlatırken hâlâ heyecanlı. Pandemi döneminde, yol geçeceği için sökülecek olan zeytin ağaçlarının haberini alınca kardeşi Can ile birlikte hemen bölgeye gidiyor ve asırlık ağaçları seçerek önce Alaçatı’ya taşıtıyorlar. Alaçatı’da iki sene kadar büyük saksılarda bakılan ağaçlar şimdi Bodrum’daki yeni evlerinde.

The Stay Kreatif Yöneticisi Maya Yıldırım, yenilenebilir enerji kullanımı, su tasarrufu, atık minimizasyonu ve sürdürülebilir tedariği ön planda tuttuklarının altını çiziyor. Fransız gözetim şirketi Bureau Veritas tarafından kapsamlı denetimden geçtiklerini belirten Yıldırım ilk yılın zor olduğunu ama yakaladıkları karbon nötr puanını korumak için istikrarın önemli olduğunu söylüyor.

Bobo by The Stay, karbon nötr otel zincirinin bir parçası olduğu için sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.
Bobo by The Stay, karbon nötr otel zincirinin bir parçası olduğu için sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.

TEKNE SAHİPLERİNE YENİ MEKAN

Bobo, gastronomi tutkunları için de gerçek bir cennet. Dragon restoranında Kanton ve Szechuan mutfağının en güzel örnekleri servis edilirken, Paraliaki restoranında taze deniz ürünleriyle hazırlanan Yunan yemekleri konuklarla buluşuyor. Yaz boyunca düzenleyecekleri pop-up komedi şovları, ünlü şeflerin yemek gösterileri ve gün batımı partileri gibi etkinlikler, misafirlerin tatilini daha da renklendiriyor. Gece hayatını sevenler için özel gece kulübü de olduğunu ekleyelim.

Bu özellikleriye Bobo by The Stay bölgedeki tekne sahipleri için de yeni bir lokasyon. Otelin iskelesine sadece tender boatlarla yanaşmak mümkün, ya da otelin teknesiyle de transfer imkânı mevcut.