Makai M37’nin Türkiye yolculuğu

Makai M37’nin Türkiye yolculuğu

Idalinsailing ekibi bu kez heyecanla beklenen Makai M37’yi Split’ten Türkiye’ye transfer etti. Sadece gündüz seyri ve 20-24 knot hız kurallarıyla…

Yaklaşık bir yıl kadar önce arkadaşlarının bir katamaranını Fransa Canet en Roussillon’dan Marmaris’e transfer ederken tanıştığımız Murat Gümüşova, zaman zaman bir transferden bahsediyordu. 37 ft’lik bir power katamaranın Türkiye’ye transferi söz konusuydu. İlk tekne üretilmiş ve üretilen bu ilk gövde 25-28 Nisan tarihleri arasında Palma de Mallorca’daki Palma International Boat Show’da, 29 Mayıs-02 Haziran tarihleri arasında da Venedik’teki Venice Boat Show’da tekne severlerle buluşmuş, sıra Türkiye’ye gelmişti; “Makai M37”. Ağustos ayında özel tanıtım günlerine iştirak edecek ve 26 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında Marintürk İstanbul City Port Pendik’te gerçekleştirilecek olan Bosphorus Boat Show Deniz Fuarı’na katılacaktı. Makai’nin Türkiye Distribütörü BGS Marin’in ortağı Murat Bey artık teknenin Türkiye yolculuğu zamanının gelmiş olduğunu ve bu transferi İdalinsailing ile yapmak istediğini iletmişti.

Bu teklif bizim için şimdiden bir görev niteliğine bürünmüştü bile. Teknenin 20-24 knot hızlarla transfer edileceği ve sadece gündüz seyir yapılıp, geceleri konaklayacağımız bir transfer olacaktı. Ekibimiz bu tarz bir transfere pek de aşina değildi. Gerçi Malta’dan Göcek’e bir Prestige 560 getirmiştik ama yine de bu hızlarda gelmemiştik, 20-24 knot oldukça hızlıydı. Bakalım bu seyirde bizi neler bekliyordu?

Adriyatik Denizi’nin meşhur borası başlayınca Hırvatistan’ın Brač 
Adası’ndaki Povlja’ya sığındık.
Adriyatik Denizi’nin meşhur borası başlayınca Hırvatistan’ın Brač
Adası’ndaki Povlja’ya sığındık.

Split Havaalanı’nda Murat Bey ve Makai’nin ortaklarından Shane Grover beni almaya geldiler. Hemen tersaneye gidip farklı üretim aşamalarındaki dört tekneyi inceleme fırsatı bulduk. Ardından Le Meridien Lav Marina’ya gidip transferini yapacağımız tekneye ulaştık. Ön incelemenin ardından tekne hâlâ gösterimde olduğundan birkaç üreticinin inceleme faaliyeti olacaktı ve onun ardından seyre çıkılıp profesyonel bir ekiple video/fotoğraf çekimleri yapılacaktı. Bu faaliyetlere iştirak etme isteğimiz olmadığından, akşama tekneye dönmek üzere Split şehir turuna çıktık. Merkezdeki Fabrique Pub’da tavsiye edebileceğimiz lezzetlerle akşam yemeğimizi yiyip ertesi gün çıkacağımız seyir hakkında planlar yaptık. Akşam tekneye dönerken market ihtiyaçlarımızı tamamlayıp seyrin heyecanı içinde uykularımıza daldık.

Makai M37‘nin Türkiye yolculuğu yazısının devamnını Eylül 2024 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi dijital platformda okumak isterseniz IOS uygulamamızdan abone olabilirsiniz.