Ferretti Infynito 80

Ferretti Infynito 80

Ferretti’den bu yılın büyük haberi Infynito serisinin ikinci modeliyle geldi. Ablası Infynito 95 gibi, Ferretti Infynito 80 de sportif görünüm ve yüksek sürat yerine konfor, hacim ve ince işçilik üzerine kurulu. Bu anlamda yeni model dolgun başkesitler, yaklaşık 6,36 metrelik geniş en ve ana güverteyi eğlence alanlarına bırakan yükseltilmiş dümen evi gibi özellikler taşıyor.

Ancak her Infynito’yu farklı kılan özellik “dört mevsim terası” olarak adlandırılan alışılmamış kapalı baş güverte dinlenme alanı. Panjurlu tavanı ve mahremiyet sağlayan ön camıyla bu alan misafirlere manzaranın keyfini çıkarma ve kendilerini dışarıda hissetme şansı tanırken tüm yıl boyunca kullanım olanağı sunan bir koruma sağlıyor. Alıcılar bu alanı açık mekan yemekleri için geniş yemek bölümü veya kuzineye tam açılan bir camla bir bar ve tabureleriyle düzenleyebiliyor. Aşağıda dümen istasyonu olmayınca bu kuzine alanı salonun ön kısmının tamamını kullanıyor ve arka yarı geniş bir oturma alanı ve bir iç mekan bar ve yemek bölümü için serbest kalıyor.

Ferretti Infynito 80 de sportif görünüm ve yüksek sürat yerine konfor, hacim ve ince işçilik üzerine kurulu.
Ferretti Infynito 80 de sportif görünüm ve yüksek sürat yerine konfor, hacim ve ince işçilik üzerine kurulu.

Tamamen kapalı üst güvertesiyle 95 tam bir üç güverteli formundayken, 80’de ön yarısı üzerinde bir hard-top bulunan daha geleneksel açık flybridge tasarımı kullanılıyor. Tekne sahipleri burada hard-top ile buluşan bir ön ve yan cam opsiyonunu seçebiliyor ve daha fazla korumaya gerek duyduklarını düşünüyorlarsa yarı kapalı bir alan yaratabiliyorlar.

Güç mütevazı 21 knot maksimum sürat ve 12 knot süratle 1000 deniz mili menzil sağlayan bir çift geleneksel 1200hp MAN dizelden geliyor. Demirde sessiz çalışma trendiyle aynı doğrultuda kurgulanan bir lityum-iyon akü grubu tekne sistemlerini gece boyunca jeneratör çalıştırmadan karşılayacak güç sunuyor.

Alt güvertede tam eni yayılan geniş bir master ile özel banyolu üç çift kişilik kamara yer alıyor.
Alt güvertede tam eni yayılan geniş bir master ile özel banyolu üç çift kişilik kamara yer alıyor.

Tersane popüler Ferretti 670 flybridge modelinin güncellenmiş versiyonunu da sergileyecek. Dış stil ve iç tefrişatta değişiklikler yanında, model yeni flybridge’de daha fazla oturma yerleri, daha iyi bir yemek bölümü, kıçta bir güneşlenme alanı ve açılır tavanlı bir hard-top sunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ


TAM BOY 23,7 metre (77ft 9in)
EN 6,36m (20ft 10in)
MAKİNELER Çift MAN V8 1,200hp
MAKSİMUM SÜRAT 21 knot
İLETİŞİM dentur.com.tr