Scania, 13 litrelik yeni deniz motorunu tanıttı

Scania, 13 litrelik yeni deniz motorunu tanıttı

Scania’nın en yeni 13 litrelik deniz motoru DI13, yüksek performans ve yakıt verimliliği sağlayarak denizcilik sektöründe çevre dostu ve ekonomik çözümler sunuyor.

Doğuş Marine Services’in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Scania Deniz Motorları, denizcilik sektörüne sunduğu en gelişmiş motorlardan biri olan DI13 13 litrelik deniz motorunu tanıttı. Scania Super platformunu temel alan bu motor, 257-772 kW (350-1050 HP) arasında güç üretiyor ve yakıt verimliliğinde yüzde 8 oranında bir artış sağlıyor. Bu gelişme, CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltırken, tam yükte saat başına 6,7 litreye kadar dizel tasarrufu sunuyor.

Scania’nın En Verimli Motoru
Scania Power Solutions Satış Direktörü Fredrik Järild, DI13 motorunun hem ekonomik hem de çevre dostu bir çözüm sunduğunu vurgulayarak, “Denizcilik sektöründeki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan bu yeni model, sürdürülebilirlik ve performansı bir araya getiriyor” dedi.

Geliştirilmiş motor, yalnızca ağır yük altında değil, aynı zamanda hafif hizmet veya hibrit uygulamalar için de uygun olarak tasarlandı. IMO Tier III emisyon standartlarına uygun olan DI13, biyodizel karışımları ve HVO yakıtlarla da çalışabiliyor.

Scania Super Teknolojisine Dayanıyor
Yeni 13 litrelik motor, 2023 Yeşil Kamyon ödülüne layık görülen Scania Super teknolojisini temel alıyor. Bu ödüllü platform, Scania’nın denizcilik sektörü için sunduğu ürünlerdeki ileri mühendislik çözümlerini yansıtıyor. Järild, “Kamyon ve otobüs endüstrilerindeki başarılarımızın ardından, şimdi denizcilik sektörüne yönelik çözümlerimizi genişletmenin tam zamanı” dedi.