North Technology Group, Doyle Sails ve Quantum Sails’i satın aldı

North Technology Group, Doyle Sails ve Quantum Sails’i satın aldı

North Technology Group (NTG), yelken üreticisi North Sails’in sahibi olarak, rakip markalar Doyle Sails ve Quantum Sails’i satın aldı. Grup CEO’su Sam Watson, her bir yelken markasının kendi kimliklerini koruyarak bağımsız bir şekilde faaliyet göstermeye devam edeceğini, ürünlerini, atölyelerini, satış ve pazarlama ekiplerini kendi yönetimlerinde sürdüreceklerini açıkladı.

Quantum Sails, yüksek performanslı yarış yelkenleri ve tek tip (one-design) yelkenleriyle tanınırken, merkezi Yeni Zelanda’da bulunan Doyle International, yarış ve süperyat ürünlerine odaklanarak sektörde kendine yer edindi. Ancak her iki marka da aynı zamanda gezi yelkenleri üretimi de yapıyor. Satışın ardından her iki şirketin yönetim ekipleri de görevde kalacak ve markalarının ürün geliştirme süreçlerini yönetmeye devam edecekler.

North Technology Group CEO’su Watson, “Büyük hedeflerimiz var ve gelişim yolunda sürekli ilerliyoruz. Doyle Sails ve Quantum Sails’i NTG ailesine katarak büyüme ve gelişim fırsatlarını daha da artıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Rakipleri Doyle Sails ve Quantum Sails’i bünyesine katan North Technology Group, her iki markanın bağımsız kimliklerini koruyarak büyüme hedeflerine odaklanacak.
Rakipleri Doyle Sails ve Quantum Sails’i bünyesine katan North Technology Group, her iki markanın bağımsız kimliklerini koruyarak büyüme hedeflerine odaklanacak.

Doyle Sails CEO’su Mike Sanderson ise şu ifadeleri kullandı: “Sekiz yıldır markanın başındayım ve David Duff ile Richard Bouzaid’in de katılımıyla, Doyle Sails’in NTG ile güçlerini birleştirmesi mantıklı bir adımdı. Bu anlaşma, markamıza bağlılığımızı sürdürecek, yenilikçiliği teşvik edecek ve ekibimiz, yelkencilerimiz ve müşterilerimiz için büyük fırsatlar sunacak.”

Quantum Sails’in liderliğini ise Ed Reynolds ve Andrew Scott üstlenmeye devam edecek; Doug DeVos ise işin içerisinde aktif rol oynamayı sürdürecek.

2014 yılından beri Oakley Capital isimli özel sermaye şirketinin bünyesinde bulunan NTG, Southern Spars, Future Fibres, Hall Spars, North Sails Apparel giyim markası, SailMon, EdgeWater Boats ve North Thin Ply Technology gibi denizcilik ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren birçok alt markaya sahip.