Ferretti Infynito 90

Ferretti Infynito 90

Uzun menzilli hızlı deplasman pazarına yönelen İtalyan tersane, Ferretti Infynito 90’la rafine bir ürün arayan tekne severleri heyecanlandırıyor.

Son 40 yıldır yüksek kaliteli kayıcı tekneler üreticisi olarak konumunu koruyan Ferretti Yachts, geçen yıl Cannes fuarında yeni rotasını ilk hızlı-deplasman modelleri üç güverteli Ferretti Infynito 90 formuyla duyurmuştu ve daha o zaman bunun daha büyük ve küçük kardeşlerinin de planlandığını öğrenmiştik. Ferretti, Infynito 90’ı uzun menzilli bir motoryat olarak tanımlıyor ve etik yollarla tedarik edilen ahşapları, bambu kumaşları, geri kazanılmış derileri ve su bazlı boyaları gibi çevreci özelliklerini ısrarla vurguluyor.

Dört Mevsim teras alışılmış açık baş güverte dinlenme alanından büyük bir adım ileride.
Dört Mevsim teras alışılmış açık baş güverte dinlenme alanından büyük bir adım ileride.
Bu yeni nesil Explorer dikey baş bodoslaması, öne eğimli dümen evi ve ana ve üst güvertesindeki şık destek kolonlarıyla kayıcı özellikteki kuzenlerinden çok daha iri. Özellikle güzelden çok görkemli bir yat olduğu söylenebilir, ancak tasarım yaklaşık 100m² dış güverte alanı ve 140m² iç alan sunmayı da başarıyor. Ferretti bunun pazar ortalamasının yüzde 25 üzerinde bir toplam hacim yarattığını belirtiyor.

Markanın baş harflerini (FY) zekice içeren Infynito adının gökyüzü ve denizin kesintisiz bağlantısı ve “iç ve dış mekanların görsel sürekliliğine” gönderme yaptığı söyleniyor. Ferretti Infynito 90’ın özgün satış kozu ya da Ferretti’nin deyimiyle “Dört Mevsim Teras” adlı kısmen kapalı baş güvertesiyle kesinlikle örtüşüyor. Bu fikir, güncel baş güverte dinlenme alanları trendinin mantıklı bir şekilde geliştirmesi olmuş. Bir zamanlar bir güneşlenme minderinin sığabildiği baş güverteler aşamalı olarak gelişerek koltukları, masaları, aydınlatması ve gölgelikleri olan kullanışlı dış mekan salonlarına dönüşmüş.

Bu nedenle zeki bir tasarımcının bunu bir adım ileri götürerek üzerinde tavanla çözüm yaratmış olması çok da sürpriz değil. Altta kalan alan bir manzara sunuyor ancak alışılmış açık baş güverteye kıyasla çok daha korunaklı ve güvenli olduğu hissini vermeyi başarıyor. Standart tavan geniş bir UV filtreli camla sunuluyor, ancak bunu solar paneller veya aşağıdaki ışık ve gölgeyi ayarlamanıza olanak veren ayarlanabilir panjurlarla geliştirebiliyorsunuz.

Ferretti Infynito 90 test yazısının devamnını Ekim 2024 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi dijital platformda okumak isterseniz IOS uygulamamızdan abone olabilirsiniz.