Jotun’dan hayatın nüansları

Jotun’dan hayatın nüansları

Jotun’un 2025 Global Renk Koleksiyonu “Nüanslar”, bir mekanın hissini belirlemede büyük rol oynayan ton ve renklerin inceliklerinden yola çıkıyor.

“Çevremizdeki renkler duygularımızı hatta enerji seviyelerimizi etkiler, bunu yapmak için canlı ve parlak olmalarına gerek yoktur.” felsefesiyle Jotun, 2025 Global Renk Koleksiyonu “Nüanslar”ı hazırladı. Koleksiyon, bir mekanın atmosferini ve evin hissini belirlemede büyük rol oynayan ton ve renklerin inceliklerinden yola çıkıyor.

“Nüanslar”, altı renk ailesinden ve toplam 30 renkten oluşan bir koleksiyon sunuyor. Maviler, griler, şeftali tonları, sarılar, bejler ve yeşillerin her biri farklı yoğunlukta dört ton ve bir vurgu rengi içeriyor.

Jotun 2025 Renk Koleksiyonu Nüanslar, hem bir rehber, hem de ilham kaynağı olarak tasarlanmış. İnsanları yaratmak istedikleri atmosfer için uygun nüanslara yönlendirmeyi amaçlıyor.

Jotun Nüanslar
“Nüanslar”, altı renk ailesinden ve toplam 30 renkten oluşan bir koleksiyon sunuyor. 

Koleksiyon, renk teorisinin ilkelerinden yararlanarak, derinlik ve etki yaratmak için katmanlama, monokrom ve yoğunluk varyasyonlarının nasıl kullanılacağına dair ilham verici ve pratik bir rehber olma özelliği taşıyor.

Nüanslar, Fransız sanatçı Agathe Berjaut tarafından bu koleksiyondaki tonlarla özel olarak tasarlanan bir sanat eseriyle de öne çıkıyor. Jotun’un 2025 Renk Koleksiyonu Nüanslar, ince detaylar, yumuşak geçişler ve farklı tonların etkilerini anlatıyor.

Jotun Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen, koleksiyonun çıkış noktası hakkında “Cesur ve canlı renkler en belirgin etkiye sahip olabilir, ancak hafif bir ton değişikliği bile ruh halimizi değiştirir. Her gün karşılaştığımız renklere ve tonlara hem bilinçli hem de bilinçsiz düzeyde tepki veririz. Evlerimizde ve duvarlarımızda fark yaratanlar genellikle bu renklerin nüanslarıdır.”  açıklamasını yapıyor.