Michelin yıldızlı şef Shangri-La Bosphorus’ta

Michelin yıldızlı şef Shangri-La Bosphorus’ta

Michelin yıldızlı şef Angelo Sabatelli, 11-12 Ekim tarihlerinde Shangri-La Suit Terası’nda, sekiz aşamalı özel bir gastronomi deneyimi sunmak üzere Türkiye’ye ilk kez geliyor.

Shangri-La Bosphorus, İstanbul, Michelin yıldızlı şef Angelo Sabatelli ile dünya gastronomisine yön veren etkinliklerine devam ediyor. İtalya’nın önde gelen şeflerinden Sabatelli, 11-12 Ekim tarihlerinde Boğaz’ın büyüleyici manzarasına sahip Shangri-La Suit Terası’nda, sekiz aşamalı özel bir gastronomi deneyimi sunmak üzere Türkiye’ye ilk kez geliyor.

Puglia’nın geleneksel mutfağını yenilikçi dokunuşlarla yeniden yorumlayan Şef Sabatelli, Shangri-La Bosphorus İstanbul’a özel olarak hazırladığı sekiz aşamalı benzersiz gastronomi yolculuğunda, İtalya’nın yıldız lezzetlerini Boğaz manzarasında sunacak.

Shangri-La Süit’in Terasında lüks bir ziyafet

Shangri-La Bosphorus
Angelo Sabatelli, mutfak kariyerine 13 yaşında İtalya’da deniz ürünleri restoranında başlamış.

Shangri-La Süit, Osmanlı zarafeti ve Asya’nın modern tasarımını bir araya getirirken, Boğaz’ın ve İstanbul’un yedi siluetini gözler önüne seren 180 derecelik bir manzara sunuyor.

Apulya gastronomisinin ustası Şef Angelo Sabatelli, Puglia’nın geleneksel lezzetlerini modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlamasıyla tanınıyor. Yemeğine hem lüks hem de mütevazı malzemeleri ustalıkla dahil eden Sabatelli, Puglia’nın eski lezzetlerini modern tekniklerle harmanlıyor.

Shangri-La Bosphorus için hazırladığı 8 aşamalı menüsünde, çocukluk anılarına dayanan ve babasına ithaf ettiği olgunlaşmış lahana, hardal, bal ve polen kombinasyonu gibi çağdaş dokunuşlarla zenginleştirilen özel yemekler yer alıyor.

Her yemek, çıtır nohut unu bezesinden, balkabağı risottosu ile siyah trüf ve rokfor püreli dokunuşlara kadar lüks ve mütevazı malzemeler arasında uyum yaratma felsefesini yansıtıyor.

Ayrıca, buğday kabuğunda pişirilmiş dana yanağı ve tonka fasulyesiyle harmanlanmış çağdaş tatlar da menüde yer alıyor. Şef Sabatelli’nin “İstanbul’da Bir Gece” adlı sürpriz sorbesi ve Sicilya’nın Cannoli’si, Napoli’nin Babà tatlısıyla tatlı bir kapanış sizi bekliyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için +90 549 656 7071 nolu numaradan ulaşabilir veya link üzerinden rezervasyonuzu kendiniz oluşturabilirsiniz.