Detaylardaki titizlik ve kendine özgü cazibesiyle öne çıkan yeni model Numarine 62 FLY’ı inceliyoruz. Aslında kendisini tanıyoruz…
Yazı: Kadir Pirasoğlu Fotoğraf: MBY ve Numarine arşivi
Türkiye’de seri üretim motoryat denildiğinde sektörde ilk akla gelen isimlerden biri olan Numarine; rekabetçi, konforlu ve güvenilir tekneler üretiyor. Flybridge serisinin 60ft’lik modelinin dünya prömiyerini Şubat 2016’da CNR Avrasya Boat Show’da yapan tersane bir yıl aradan sonra aynı fuarda 62 FLY modelini tanıttı. Teknenin daha önce testini yaptığımız 60 FLY modeliyle arasında ufak değişiklikleri bulunuyor. Gövde boyu bir foot uzatılan model, 62ft flybridge tekneler pazarında dünyanın en iyi tersanelerinin ürettiği teknelere karşı zorlu bir rekebete girmeye hazır.
Numarine’in iddialı olduğu konulardan biri de hafif ve sağlam tekneler üretmek. Diğer boylarda olduğu gibi vakum infüzyon kompozit inşa tekniğiyle üretilen model hafiflik ve sağlamlık konusunda iddialı. Teknenin iç ve dış tasarımı Can Yalman’a, mimarisi Umberto Tagliavini’ye, inşa mühendisliği de Gurit’e ait. Teknenin tasarımı ve işçiliği üzerine çok önem verildiği tekneye girer girmez anlaşılıyor.
FERAH VE KULLANIŞLI MEKANLAR
Tekneye yüzme platformundan geçiliyor. Uzun seyirlerde servis botu için ayrılan hidrolik yüzme platformu 1.50 metre boy ve 800 kilogram ağırlığa sahip. Teknenin yüzme platformu, havuzluğu, yan yürüme yolları ve flybridge’i standart olarak tik kaplı olarak sunuluyor. Kıç aynanın ortasında, makine dairesine kadar uzanan mürettebat kamarasının girişi yer alıyor. Kapı yukarıya doğru açıldığı için platformda bot varken bile kamaraya rahatlıkla giriş-çıkış yapılabiliyor. Geniş kamarada tek kişilik iki yatak ve banyo bulunuyor. Havuzluğa yüzme platformunun iskele ve sancağında yer alan merdivenlerle çıkılıyor. Havuzlukta L şeklinde oturma grubu ve iki kanatlı yemek masası var. Havuzluğun alt kısmı makine dairesine ev sahipliği yapıyor. Mürettebat kamarasından da geçilebilen makine dairesinde IPS makine, jeneratör, klima, hidrofor, su yapıcı ve yangın önleyici gibi sistemler yer alıyor.
Ön güverteye geçişlerde kullanılan yan yürüme yolları geniş ve güvenli. Numarine’in alışılagelmiş başüstü yaşam alanını 62 FLY’da da görmek mümkün. Önde iki ayrı güneşlenme alanı ve arkada tenteli iki-üç kişilik oturma grubu bulunuyor. Kıça kadar uzanan flybridge, havuzluk üzerini tamamen kapatırken yukarıda geniş bir kullanım alanı sunuyor. İskele baş tarafta dümen mahalli, sancakta iki kişilik güneşlenme alanı ve wet-bar ile kıçta U şeklinde oturma grubu ve yemek masası yer alıyor.
Yazının devamı Mart 2017 sayımızda..