Yeni Yıl Yeni Modeller

Yeni Yıl Yeni Modeller

Pandemi etkisinin sürdüğü bugünlerde geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2021’de de bizi alışılmışın dışında günler bekliyor. Tekne sezonu kayıyor, fuarlar ya iptal ediliyor, ya erteleniyor ya da sanal dünyaya taşınıyor olsa da sektör temsilcisi üreticiler boş durmuyor ve yeni modellere imza atıyorlar. Biz de bu ay tekne alacaklar ya da yenileyecekler için öne çıkan 2021 modellerini inceledik.

YAZI: Kadir Pirasoğlu

Azimut Magellano 25 Metri
Azimut Magellano 25 Metri

AZIMUT MAGELLANO 25 METRI

Azimut’un Magellano serisindeki amiral gemisi 25 Metri, hem dış hem de iç tasarımıyla yenilikçi bir konsepte ve deniz mühendisliğine sahip. 25.2 metre boyundaki teknenin dış tasarımında süperyat tasarımcısı Ken Freivokh, iç tasarımındaysa Vincenzo De Cotiis tamamen benzersiz bir görüntü yakalamayı başarmış. Güverte alanları geniş, flybridge yerleşimi sade ve basit. Baş tarafta, alışıldık güneşlenme minderleri bir yana bırakılarak sosyalleşmeye çok daha fazla imkân sunan, aralarından pruvaya geçiş bulunan bir çift L şeklinde oturma grubu yer alıyor. Magellano serisinin yeni dönemi oldukça fazla şey vaat ediyor. Teknede toplam dört kamara bulunuyor ve hepsinin kendine ait banyosu var, ayrıca başaltında üç kişilik mürettebat ve kıçta bot garajı için alan bulunuyor. Çift 1400hp ve çift 1550hp MAN V12 makinelerle donatılabilen Magellano 25 Metri, tam yolda 24-25 knot, seyirde 18-22 knot sürate ulaşıyor.
İLETİŞİM: karina.com.tr

Bavaria C38
Bavaria C38

 

BAVARIA C38

Bavaria’nın yeni modeli 38, V şeklinde baş tasarımı, omurgalı hatları, hızlı yelken karakteristiği ve güverte altında sunduğu geniş yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. 11.38 metre boyundaki modelde verimli bir yelken seyri için standart olarak 46m2 anayelken ve 30m2 kendiliğinden tramolalı flok olmak üzere toplam 76m2’lik yelken alanı kullanılmış. Kişiselleştirilme seçeneklerinin de sunulduğu Bavaria 38’de iki veya üç kamaralı yerleşim tercih edilebiliyor. Ayrı duş bölmesi olan banyonun yanı sıra, baş kamaraya ilave bir banyo eklenebiliyor. Geniş tavan heçleri ve gövde camlarıyla aydınlık ve ferah salonda, L şeklinde mutfak, U şeklindeki oturma grubu ve sehpa tüm mürettebat için kullanışlı bir yaşam alanı sunuyor.
İLETİŞİM: gena-yacht.com

Ferretti Yachts 1000
Ferretti Yachts 1000

FERRETTI YACHTS 1000

İtalyan tersane, 33 metre boyundaki yeni amiral gemisi Ferretti Yachts 1000 ile yenilikçi, farklı çözümler ve geniş yaşam alanları vaat ediyor. Deniz mimar Filippo Salvetti’nin dış tasarımını üstlendiği modelde Deaeitalia yeni iç tasarım konseptiyle Ferretti Group’un Ürün Stratejisi Komitesi ve Mühendislik Bölümü ile birlikte çalışmış. Sportif görünüme sahip tekne tersanenin ilk yüzde 100 geniş gövdeli modeli. Zarif ve modern iç tasarım Ferretti Yachts DNA’sının bir ürünü. Serbest duran mobilyalar ferahlık hissi katarken, geometrik tasarım öğeleri zamansız bir tarz yaratmış. Teknenin ana güverte katında salonla tekne sahibinin kamarası yer alıyor. Alt güverteye birbirine eş, özel banyolu dört kamara konumlandırılmış. MTU 16V 2000 M86 veya MTU 16V 2000 M96L makine seçenekleriyle donatılabilen model, büyük makine tercih edildiğinde fabrika verilerine göre seyirde 24 knot, tam yolda 28 knot sürate ulaşıyor.
İLETİŞİM: denturyat.com

Cranchi A44 Luxury Tender
Cranchi A44 Luxury Tender


CRANCHI A44 LUXURY TENDER

İtalyan tersane Cranchi, 40-50ft arası segmentteki yenilikçi projesi A44 Luxury Tender’ı suya indirmeye hazır. 14.25 metre boya ve 4.33 metre ene sahip model günübirlik geziler, uzun seyirler ve süperyat yardımcı teknesi gibi pek çok amaç için kullanılabilecek özelliklere sahip. Teknenin kıç tarafında üç kişinin rahatlıkla kullanabileceği geniş bir güneşlenme yatağı bulunuyor. Yan bordalar açıldığında burası bir beach club’a dönüşüyor. Havuzlukta karşılıklı oturma grubu ve yemek masası yer alıyor. Modelin baş güvertesinde yine güneşlenme ve oturma bölümleri var. Aşağıda baş tarafa ferah bir salonla vasata iki tek kişilik yataklı bir kamara ve banyo konumlandırılmış. Salondaki oturma grubu yatağa dönülebiliyor. Geniş gövde camları buranın gün ışığından da yararlanmasını sağlıyor.
İLETİŞİM: apomare.com

2021 yılının yeni tekne modelleri dosyasının devamını Ocak 2021 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.