Sirena Yachts, Yalova’da deniz kıyısında kiraladığı yeni hangarlarla inşaat alanını artırdı ve Steel 42 süperyatından başlayarak, süperyat üretimini burada yoğunlaştırmayı amaçlıyor.
Hem satış hacimleri hem de model boyutlarındaki istikrarlı büyüme sonrası, Sirena Yachts, Türkiye’deki tersanelerini genişletti. Yalova’nın gemi inşa merkezinde, deniz kıyısında kiralanan hangarlar, Sirena’nın şu anda 155.000 metrekareye ulaşan alanına ekstra inşaat alanı ekleyerek iş gücünü 1.200’e çıkardı. Sirena’nın amacı, Steel 42 süperyatından başlayarak, süperyat üretimini burada yoğunlaştırmak.
Yeni Yalova tersaneleri, Sirena’nın Orhangazi ve Tuzla’daki mevcut iki inşa alanını artırma amacı taşıyor. Orhangazi’deki ana tesis, markanın daha küçük seri yatlarının inşa edildiği, denize yaklaşık 25 dakikalık sürüş mesafesinde 155.000 metrekarelik bir kompleks.
Operasyon Direktörü Ali Önger, “Orijinal tersanemiz iç kısımda yer alıyor ve halen Sirena 48, 58, 68 ve 78’i ürettiğimiz ana tesis. Sirena 68 ve 78’de son düzenlemeleri Yalova’da gerçekleştiriyoruz, çünkü burası birçok köprünün altından geçebilecek kadar alçakta kalıyor” dedi.
Önger sözlerine, “Kesme, bükme ve kaynak gibi sıcak çelik işlerinin tamamı sahada taşeronlar tarafından yapılacak. Burada tefriş ve iç düzenlemeyi de yapacağız. Başlıca avantajımız, giderek büyüyen büyük yat yelpazemizi, su kenarına taşımaya gerek kalmadan doğrudan üretim salonlarından suya indirebilmemiz olacak.” şeklinde devam etti.
Önger, Tuzla tersanesinin sadece 88 ft’lik amiral gemisinin üretimine tahsis edildiğini açıkladı. “Büyük bir tekne olduğu için otoyolla taşıyamazsınız. Deniz kenarında onları doğrudan denize indirebileceğimiz özel bir alana ihtiyacımız vardı. Aynı anda dört adet 88’i inşa edebileceğimiz devasa bir hangarımız var; üçü kalıplamada, biri de donanımda.”
Tüm bunlar, henüz 2016’nın sonlarında piyasaya sürülen bir marka için güçlü, çift haneli yıllık büyümenin etkileyici bir dönemine işaret ettiği yönünde yorumlanabilir.