Blue Panda yelkenlisi Türkiye’de

Blue Panda yelkenlisi Türkiye’de

Akdeniz’in doğal zenginliklerine dikkat çekmek için Fransa’dan yola çıkan Blue Panda yelkenlisi, Datça-Bozburun’da denizel çalışmalar gerçekleştirecek.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) Akdeniz’in doğal zenginliklerine dikkat çekmek amacıyla Nisan ayında Fransa’dan yola çıkardığı Blue Panda yelkenlisi, Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye ulaştı. Yelkenli, 8-18 Ağustos tarihleri arasında Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde denizel çalışmalar yürütecek.

WWF-Türkiye, Blue Panda’nın ziyareti kapsamında WWF Fransa ekibi ile birlikte Datça-Bozburun ÖÇKB’de deniz çayırları ve kayalık deniz alanlarında biyolojik çeşitlilik gözlemleri yapacak. Ayrıca kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelerek deniz koruma alanlarının önemini vurgulayacak.

Datça-Bozburun ÖÇKB’deki çalışmalar kapsamında, WWF-Türkiye ve WWF-Fransa ekipleri deniz çayırları ve kayalık deniz alanlarında biyolojik çeşitlilik gözlemleri gerçekleştirecek.  (Fotoğraf: Derin Tutku)
Datça-Bozburun ÖÇKB’deki çalışmalar kapsamında, WWF-Türkiye ve WWF-Fransa ekipleri deniz çayırları ve kayalık deniz alanlarında biyolojik çeşitlilik gözlemleri gerçekleştirecek. (Fotoğraf: Derin Tutku)

Akdeniz’in Doğal Zenginlikleri Sergisi

10-18 Ağustos tarihleri arasında, Datça İskele Meydanı’nda sualtı fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan’ın “Akdeniz’in Doğal Zenginlikleri Sergisi” ziyaretçilere açılacak.

WWF-Türkiye, Blue Panda’nın 2024 Türkiye ziyareti için sınırlı sayıda “Blue Panda Datça Özel Tişörtü” tasarladı. Akdeniz’in doğal zenginliklerinin korunmasına katkı sağlamak isteyenleri bu özel tişörtü edinmeye ve doğa koruma çalışmalarına e-sertifika ile destek vermeye davet ediyor.

2019 yılından bu yana Akdeniz’in doğal zenginliklerine ve karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekmek için Akdeniz’i dolaşan Blue Panda, bu yıl da Türkiye’de denizel çalışmaların yanı sıra karar vericiler, bilim insanları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları gibi paydaşlarla bir araya gelerek Akdeniz’e yönelik tehditleri durdurma çağrısı yapacak.

Datça-Bozburun ÖÇKB’deki çalışmalar kapsamında, WWF-Türkiye ve WWF-Fransa ekipleri deniz çayırları ve kayalık deniz alanlarında biyolojik çeşitlilik gözlemleri gerçekleştirecek. Deniz çayırları, denizlerin akciğerleri olarak biliniyor ve Akdeniz’deki türlerin %20’sine yaşam alanı sağlıyor.

Blue Panda, 18 Ağustos’ta Türkiye’den ayrıldıktan sonra İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’a gitmek üzere yolculuğuna devam edecek.