Yonca Tersanesi’nin, yeni markası Mishi Yachts’ın ilk modeli 27 metrelik Mishi 88, hem yelken hem de motorlu yat geçmişine sahip deneyimli sahiplerine hitap edecek şekilde lüks ve güvenliği bir araya getiriyor.
Uzun yıllar savunma amaçlı kompozit tekne üretimleriyle bilinen Yonca Tersanesi’nin, yeni markası Mishi Yachts sektöre iddialı bir giriş yaptı. İlk modelleri 27 metrelik Mishi 88, süper yelkenli yat dünyasında yeni bir nefes ortaya çıkıyor.
Mishi 88, hem yelken hem de motorlu yat geçmişine sahip deneyimli sahiplerine hitap edecek şekilde lüks, denge ve güvenliği bir araya getiriyor. Üstelik, yatın tamamı, yapı kalitesinin bir garantisi olarak RINA sertifikasına sahip.
Mishi Yachts, zarif açılabilir masaların çevresinde, derin koltuklarla 12 kişilik konforlu oturma alanı sunan geniş bir kokpit yaratmış. Bir düğmeye dokunarak masalar alçaltılabiliyor ve koltuklar şık bir lounge alanına dönüşebiliyor. Kokpit, toplamda 35 metrekarelik bir konfor alanı sunuyor.
Yelken donanımları daha çok arka kısımda yoğunlaşmış. Burada ince dümen kaideleri, düğmeli yelken kontrol sistemlerine ve büyük 12 inç ekranlarda gösterilen tekne sistemlerine erişim sağlanıyor. Dört elektrikli vinç, kokpitin sosyal alanından uzak, alçak bir küpeşte üzerinde konumlandırılmıştır. Ana yelken halatı da sert tavana bağlanarak güvenli bir alan sağlanmıştır.

Eğlence platformu
Mishi 88, misafirleri ve aileyi eğlendirmeye yönelik tasarlanmış. Bu nedenle, her güverte alanı bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş. Demir atıldığında, ön güverte tamamen rahatlama alanı olarak düşünülmüş. Geniş, çıkarılabilir bir minder, ön güverteyi konforlu bir oturma alanına dönüştürüyor. Katlanabilir masalar ve taburelerle sabah kahvesi ya da gün batımı içkisi için mükemmel bir ortam sunuyor. Bumbanın altındaki minderler, dört kişilik bir güneşlenme alanı sağlıyor.
Teknenin kıç tarafında, geniş açılır aynalık sayesinde büyütülmüş bir yüzme platformu sunuluyor. Yüzme merdiveniyle suya kolay erişim sağlanırken, yüzme ve su sporları için ideal bir alan oluşuyor. Aynı zamanda özel bir güneşlenme alanı olarak da kullanılabiliyor. Bu platform, 3,5 metrelik şişme bir bot, su oyuncakları ve yedek yelken ekipmanları için geniş bir kıç garajını gizliyor.
“Mishi 88’i, Türkiye için mükemmel bir gezi yatı olarak tasarladım,” diyor Mishi Yachts’ın kurucusu ve başkanı Şakir Yılmaztürk. “Korunaklı ve konforlu bir kokpitte geniş bir eğlence alanı istedim ve tekne güvenli bir şekilde demir attığında güvertenin geri kalanının en iyi şekilde kullanılmasını amaçladım. Ancak her şeyden önce, Mishi 88 güvenli ve yelken yapmaktan tatmin sağlayan bir tekne.”

Süperyatın iç mekanı
Geniş bir merdivenle aşağı inildiğinde, 12 veya daha fazla misafirin rahatça oturabileceği lüks bir salona ulaşılıyor. Sanat eserleri için özel nişler ve iki büyük düz ekran televizyon bulunuyor. Televizyonlar, ahşap panjurlar sayesinde ustalıkla gizlenebiliyor.
Salon, 2,07 metre tavan yüksekliğine sahip. Tavandaki pencereler ve çeşitli havalandırma kapakları sayesinde, bu alan doğal ışıkla aydınlanıyor.
Mutfak, birkaç basamak aşağıda, geniş buzdolabı ve dondurucu alanıyla donatılmış. İlk Mishi 88 modelinde açık mutfak seçilip mutfak, sahibinin misafirleriyle sohbeti bölünmeden yemek hazırlamasına olanak tanınmış. Ancak mürettebatlı kullanım için de kapalı hale getirilebiliyor. Bu ana iç mekan, toplamda 20 metrekareden fazla alana sahiptir.
Konaklama düzeni, önde büyük bir master süit, kıçta iki esnek ikiz/çift kişilik kabin ve ortada ranzalı bir kabin şeklinde tasarlanmıştır. Dört kabin, özel banyolu ve özel duş kabinlerine sahip. Doğal olarak, master kabin en geniş alana sahip ve merkez hattında konumlandırılmış king-size yatakla çok daha büyük yatlarla karşılaştırılabilecek geniş bir depolama alanı sunuyor. Ayrıca, baş tarafta iki kişilik mürettebat ranzası mevcut.
İç mekanları ORS Design’dan Aylin Örs tasarladı. “Teknenin temel renkleri, zamansız zarafeti yansıtan gri ve bej tonları.” diyor Örs. “Bu tonlar, değişken aydınlatma senaryoları ile farklı atmosferler yaratmak için en uygun renkler. Mobilya ve duvar kaplamaları gibi yüzey malzemeleri, sanatsal ifadeyi artırmak ve aydınlatma tasarımına uygun bir zemin sağlamak için özenle seçildi.”
Hafif karbon kompozit gövde
Mishi 88’in tasarımının arkasında on yıllara dayanan ileri kompozit uzmanlığı bulunuyor. Mishi 88’in karbon fiber gövdesi ve büyük kız kardeşi Mishi 102, Yonca’nın Tuzla’daki birinci sınıf kompozit tesisinde, hafif vakum infüzyonlu inşaat yöntemiyle üretiliyor.
Bu uzmanlık, yalnızca gövdeyi değil, yeni Mishi 88’in güverte ve üst yapısını da tam RINA sertifikasına uygun şekilde inşa etme kararının temelini oluşturuyor. Genellikle bu sertifikasyon yalnızca bu boyuttaki teknelerin gövdesi için geçerli. RINA standartlarını karşılamak, tüm yapıların en yüksek kalite gereksinimlerini karşıladığını garanti ediyor ve teknenin ikinci el değerini artırıyor.
Mishi 88, yelkende 10 knot ve üzeri hızlara kolaylıkla ulaşabiliyor. Ana yelken 167 metrekare, kendi kendine tramola atan flok da 167 metrekare. Bumba içinde sarma sistemi opsiyonel olarak sunulmaktadır. Motor gücüyle maksimum 11,5 knot hıza ulaşabiliyor, ancak 8 knot seyir hızında bile 1.000 deniz milinden fazla menzile sahip.
Mishi 88 Teknik Özellikler
Tam Boy: 88ft / 26.82 m
En: 20ft 3in / 6.20m
Draft: 10ft 6in / 3.20m
Seyir Hızı: 8kts
Maksimum Hız: 11.5kts
Menzil: 1.000 nm
Deplasman: 70t
İletişim: mishiyachts.com