Pars 62

Pars 62

Bora Boat - Pars 62 Test

Bora Boat ’un geniş iç ve dış yaşam alanlarına sahip spor-gezi serisindeki en büyük modeli Pars 62 ile Tuzla açıklarında test seyrine çıktık.

YAZI: Kadir Pirasoğlu FOTOĞRAFLAR: Osman Uğur

Bora Boat deniz tutkunu ve tasarımcı Birol Nalçacı’nın 2015 yılında kurduğu, deniz deneyimleri ve isteklerinden yola çıkarak yön verdiği, bugün ise 10 metreden 30 metreye kadar çeşitli boylarda tekne ve deniz evleri üreten bir marka. Şubat ayında Tuzla Eurasia Boat Show’da 82 Trawler modelini gezdiğimiz markanın spor gezi serisinde 62 Pars modelini keşfetmek üzere yine Tuzla Viaport Marina’dayız.

Bora Boat üretimlerini Dilovası’ndaki fabrikasında gerçekleştiriyor ve üretimlerinin tamamında alüminyum kullanıyor. Klasik posta yerleşimi yerine birbirine geçme ve tülani ile hazırlanan alüminyum profiller sayesinde Pars 62 gibi bir teknenin gövdesi 4-5 ay, tamamının sahibine teslim edilmesiyse 6-7 ay gibi kısa bir süre alıyor. Tersane tasarımlarında alüminyumu çelikten üç kat hafif, hafif olmasına karşın çeliğe eş değer mukavemet göstermesi, uzun ömürlü ve düşük bakım maliyetlerine sahip, çevre dostu bir materyal olması nedeniyle tercih ediyor. Bora Boat bugüne kadar çeşitli boylarda 32 tekne ve 12 yüzen ev üretip, sahiplerine teslim etmiş. Pars 62 ise spor gezi tekne sınıfında tersanenin 20.65 metre tam boya sahip amiral gemisi konumunda.

KULLANIŞLI GÜVERTE ALANLARI

Teknenin geniş yüzme platformuna pasarella yardımıyla geçiliyor. Bu pasarella, markanın üç fonksiyonlu özel tasarımı ve farklı modellerde de kullanılıyor. Pasarella, deniz merdiveni ya da servis botunu kısa süre içerisinde kolayca yüzme platformuna almak için vinç görevi de görüyor. Yüzme platformu ve teknedeki diğer dış yüzeyler Amerika’dan ithal, 20 yıl garantili, tik görünümlü özel bir yüzey kaplamasıyla kaplanmış. Yüzme platformu sabit fakat istenirse hidrolik platform opsiyonel olarak sunuluyor. Platform üzerine 4.80 metreye kadar servis botu koyabiliyorsunuz.

İskele taraftaki merdivenle havuzluğa çıkılıyor. Burada 8-10 kişinin rahatlıkla yemek yiyebileceği ve zaman geçirebileceği L şeklinde oturma grubuyla yemek masası yer alıyor. Havuzluğun alt kısmında makine dairesi, ön tarafında test teknemizde depolama alanı olarak kullanılan ama istenildiğinde mürettebat kamarasına dönüştürülebilen bölüm var. Buraya giriş kıç aynadan yapılıyor. Teknenin kıç tarafında üç kişinin rahatlıkla güneşlenebileceği bir güneşlenme minderi var. Ayrıca baş güvertede bir güneşlenme ve oturma bölümü bulunuyor. Ön güverteye geçişi sağlayan yan güverte yolları geniş ve yüksek küpeştelerle oldukça güvenli.

Bora Boat - Pars 62 - SalonPars 62 ‘de havuzluktan salona tek yönlü açılan kayar cam kapıdan geçiliyor. Salona girişte iskele tarafta televizyon ünitesinin, sancakta oturma grubu ve masanın bulunduğu dinlenme bölümü var. Oturma alanındaki gaz pistonlu masa istenildiğinde aşağı doğru indirilebiliyor ve burası bir keyif alanına dönüşüyor. Televizyon, dönüş sağlayan bağlantı aparatı sayesinde hem havuzluktan hem de salonda birçok noktadan rahatlıkla izlenebiliyor. TV ünitesinin ilerisinde U şeklinde, elektrikli ocağı, eviyesi, fırını ve dolapları olan donanımlı mutfak bölümü yer alıyor. Mutfağın konumu hem içeriye hem de havuzluğa servisi kolaylaştırıyor.

Bora Boat’un Pars 62 modeliyle yaptığımız testin devamını Temmuz 2019 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.