Türkiye Pirat Şampiyonası, Viaport Marina’da

Türkiye Pirat Şampiyonası, Viaport Marina’da

Deniz ve yelken tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği TYF Türkiye Pirat Şampiyonası’na bu yıl Viaport Marina, ev sahipliği yapıyor. 13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek prestijli organizasyon Türkiye’nin önde gelen yelken sporcularını ve denizseverleri buluşturacak.

Viaport Marina’dan yapılan açıklamada, “Viaport Marina, bu büyük şampiyonaya ev sahipliği yaparak deniz kültürüne ve yelken sporuna olan bağlılığını bir kez daha kanıtlıyor. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Pirat Şampiyonası, denizin büyüsünü ve sporun ruhunu bir araya getiriyor. Bu yarış, sadece bir rekabet değil, aynı zamanda denizin zarafetine ve yelken sporunun inceliklerine duyulan tutkunun bir yansıması. Yelken sporunun bu zarif mücadelesine tanık olmak ve denizin çağrısına kulak vermek için tüm deniz tutkunlarını ve spor severleri Viaport Marina’ya davet ediyoruz.” denildi.

Türkiye Pirat Şampiyonası
Yarışlar, 15 Eylül Pazar, Viaport Marina’da yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Yarışlar ve parkur

Yarışlarda, 15-20 adet, hız ve manevra kabiliyetleriyle yelken sporunun en dikkat çekici yarış teknelerinden pirat sınıfı tekne yarışacak ve her teknede iki sporcu mücadele edecek.

Yarışlar, Viaport Marina’nın liman ağzının 1-2 mil açıklarında gerçekleşecek. Parkur, rüzgarın yönü ve şiddetine göre belirlenecek ve parkurda sporcular ustalıklarını sergileyecek.

Yarışlar, 13-14 Eylül’de, 1200-18.00 saatleri arasında, 15 Eylül’de ise, 12.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Heyecan dolu yarışlar, 15 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Viaport Marina’da yapılacak ödül töreniyle sona erecek.