Unutulmasın diye..

Unutulmasın diye..

Hibrit teknoloji nereye gidiyor? - 2019 Ağustos ayı editoGöcek Yat Kulübü iki yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar gününde “Kadınlar Kupası” düzenliyor ve “şiddete karşı yelken açalım” çağrısı yapıyor. Göcek Yat Kulübü’nden birkaç yıl önce de Neslihan Karayel’in kuruculuğunu yaptığı Kadınlar Yelken Okulu “Mor Yelken/Sail Purple” sloganıyla 2015 yılında kadınlara şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yelken açtılar.
Neden?
Çünkü Emine Bulut’un feryadı gibi yüzlerce çığlık atıldı bu ülkede.
İlk duyduğumuzda irkildik ama sonra hep unuttuk.
İnsan dediğin böyle bir şey çünkü.
Bütün bu çabalar unutmayalım diye. Yelkenlerini açmış sessizce süzülürken dümende olmanın verdiği özgürlüğü tüm benliğinde hissederken “unutma” diye.
Çünkü biz unuttukça bu şiddet büyüyor.
Aslında bu konu üzerinde çokça çalışma, eğitim, sosyal sorumluluk projeleri yer alıyor ama belli ki yetmiyor. Bunların içinde bence en büyük yere sahip olan kampanya, 2004 yılında Hürriyet Gazetesi tarafından başlatılan “Aile İçi Şiddete Son Kampanyası”. Bizim de şirket olarak uzun bir süre parçası olduğumuz kampanyanın Acil Yardım Hattı şu anda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından takip ediliyor. 15 Ekim 2007-1 Ağustos 2019 tarihleri arasında bu hatta gelen çağrı adedi 60 bin 405.
60 bin çığlık.
Birbirinden güzel koyları keşfetmekten, gidilmemiş rotalardan, leziz deniz mahsullerinden, Cannes ve Monaco’daki fuarlardan bahsetmeliydim belki de sizce.
Tekne, deniz, yelken, tatil, günbatımı bunları anlatmayı gerektirir doğru.
Ama bu erkek egemen dünyada her geçen gün denizci kadınların sayısı artarken ve onlar yelkenlerini “kadına şiddete karşı“ açarken ve kulaklarımızda henüz yankısı bitmemiş bir çığlık varken başka bir şey yazamazdım. O kadar sorumsuz olamazdım. Şiddetin her türlüsünden uzak günlere…

İyi okumalar, iyi seyirler
Selcen Tanınmış Işıldar